CA

Qui som

Missió

La Biblioteca de Cultura Artesana és una unitat funcional del Consell de Mallorca que té la missió de facilitar a tota la ciutadania l'accés igualitari a la societat de la informació, per la qual cosa posa a disposició dels usuaris els recursos en tots els suports i les eines culturals necessàries per a satisfer-ne les necessitats de formació, informació i cultura.

Funcions principals

 • Atendre les necessitats d’informació, de coneixement, de formació i d’oci de la comunitat. establint i mantenint una col·lecció coherent, equilibrada i en tots els suports actuals (llibres, audiovisuals, electrònics...) i futurs.
 • Formar una col·lecció bibliogràfica ajustada a l'àrea temàtica per cobrir les necessitats actuals i futures dels usuaris.
 • Facilitar l’accés a les noves tecnologies.
 • Desenvolupar activitats d’animació a la lectura.
 • Prestar els serveis tant de manera presencial com a distància.
 • Cooperar amb altres biblioteques i institucions

L'any 1928, la Diputació Provincial de les Balears va crear la Biblioteca de Cultura Artesana i va decidir especialitzar-la en obres de cultura artesana, perquè els obrers i els artesans de tots els oficis poguessin trobar les publicacions necessàries per al bon desenvolupament del seu treball.

La biblioteca estava ubicada al Palau de la Diputació, avui seu del Consell de Mallorca. L'any 1989 la biblioteca es va traslladar a l'edifici del Centre Cultural la Misericòrdia.

A partir de l'any 2002, la biblioteca passa a desenvolupar funcions de biblioteca pública ampliant-ne i diversificant-ne el fons i els serveis. Actualment, forma part de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Mallorca.

La BCA funciona, des del 2007, amb un sistema de gestió de la qualitat certificat amb la Norma ISO 9001 que suposa treballar amb objectius i en la millora continua dels serveis i de l'organització interna de la biblioteca.

L’accés a la sala de lectura de la biblioteca és lliure per a tothom.

Tots els serveis de la biblioteca són gratuïts, excepte el de reprografia i el de préstec interbibliotecari.

Per consultar en sala les obres de lliure accés (premsa, revistes, monografies, enciclopèdies...) i el catàleg de la biblioteca, no cal cap requisit.

És necessari el carnet de biblioteca per als serveis següents:

 • Consulta del fons dels dipòsits (també s’admet qualque altre document identificatiu: DNI, carnet d’estudiant...)
 • Préstec
 • Internet i ofimàtica 
 • Reserva d'espai per a grups
 • Determinades activitats

Distribució dels espais:

La biblioteca té una superfície útil total de 848 m². L’espai d’ús públic, de 360 m², consta de dues zones diferenciades:

 • Sala principal: informació bibliogràfica i atenció al públic, servei de préstec, consulta en sala de llibres, premsa i revistes, col·lecció de lliure accés i ordinadors d’ús públic.
 • Sala d'estudi: diferents espais amb llocs d’estudi en taules compartides o cabines individuals i amb una sala per a treballs en grup.

Vés enrere El Bibliojardí d’enguany inclou un cicle de contacontes

El Bibliojardí d’enguany inclou un cicle de contacontes

(20/06/2022)

A banda del tradicional servei de biblioteca a la fresca, enguany s’han programat vuit contacontes

Avui, dilluns 20 de juny, s’ha instal·lat el Bibliojardí de la Biblioteca de Cultura Artesana. Fins al 24 de setembre es podran gaudir de serveis com ara el de premsa diària, de revistes de diferents sectors, de llibres per totes les edats i també la connexió Wi-Fi, als jardins de la Misericòrdia. Enguany, a més, s’han programat vuit contacontes, que seran en dijous a les 18.30 h. El primer serà aquest dijous, 23 de juny, amb el títol “Haki, la papallona màgica”, a càrrec de Núria Fiol.

La vicepresidenta del Consell i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, i la directora insular de Cultura, Maria Pastor, han visitat avui el Bibliojardí coincidint amb el primer dia d’obertura al públic, acompanyades del director insular de Política Lingüística, Lluís Segura, i la directora de la BCA, Carmen Martínez.

L’horari del Bibliojardí és de dilluns a divendres de 8.30 h a 20.00 h i els dissabtes de 9.30 h a 13.00 h, excepte juliol i agost en què la BCA romandrà tancada en cap de setmana.

Pel que fa als contacontes, el primer serà “Haki, la papallona màgica” dijous 23 de juny. Completen el programa: “El peix irisat”, dia 30 de juny; “Sol, solet: contes d’estiu”, dia 14 de juliol; “Festa a la gelera”, dia 28 de juliol; “En Bicho se’n va a la platja”, dia 11 d’agost; “La nina de l’espai”, dia 25 d’agost; “El follet blavet”, dia 8 de setembre; i “Plou i fa sol: bruixes embruixades”, dia  22 de setembre.

Documents relacionats

Horari

De dilluns a divendres de 8.30 a 20.30 h

Dissabtes de 9.30 a 13.45 h

Adreça

Via de Roma, 1, 07012 Palma

Contacte

(+34) 971 219 536

(+34) 971 219 531

bca@conselldemallorca.net